Relationer

Hösten tid för reflektion och rensning

7:53 min

När hösten gör sitt intåg är det ett bra läge att göra en halvhalt och reflektera över oss själva och vårt liv. De menar Jessica Wånggren som medverkar i P4 Jämtland på tema relationer.

Det kan resultera i en omstart eller nystart i livet - eller kanske bara en mindre men viktig förändring.

– Vi kommer ut ur sommaren förhoppningsvis både stärkta och utvilade och det är då vi bäst klarar av att sätta upp lite mål och strategier för oss själva. Hösten är en tid för både en yttre och en inre rensning, menar Jessica Wånggren.

– Hur ska vi då ta tag i det här?

– Det är dags att göra en liten påfyllnadsövning. Fundera kring vad som dränerar dig på energi - platser, situationer, sysslor, kanske till och med människor - och börja rensa. Sen är det dags att fylla på. Fundera över vad du vet att du mår bra av, lägg upp en plan för det och börja göra. Fundera över vad du tycker att ditt liv saknar just nu och som du vill få in. Kanske har du funderat länge över något; börja rida, måla, sjunga i kör? Det är nu det är dags! Umgås mer med vänner och familj? Det är nu det är dags!

– Men hur ska vi göra för att verkligen lyckas med det vi bestämmer oss för?

– Starta upp tankar, sätt mål, lägg upp en plan och strategi för en måbrahöst. Planera in saker att se fram emot, säger Jessica Wånggren.