Valet 2014 - Härjedalen

Härjedalspartiet vill städa upp i svågerpolitiken inom kommunen

14 min

Svågerpolitiken är utbredd inom kommunen, man anställer sina barn och fruar, säger Olle Larsson från Härjedalspartiet, därför vill vi genomföra en stor granskning av Härjedalens kommun.

– Om vi får mandat så tänker vi börja med en stor granskning av kommunens verksamhet. Det är många medborgare som hört av sig till oss och tycker att den här svågerpolitiken som uppenbarligen är ganska utredd måste man ta tag i.

Olle Larsson har tidigare varit aktiv för Sverigedemokraterna i kommunen, men nu blev det Härjedalspartiet istället.
– Det finns inget riksdagsparti som är nån bra företrädare för landsbygdens befolkning, och framförallt så finns det mycket att göra på kommunal nivå.

Härjedalspartiet har 46 punkter i sitt program, bland annat så vill man ha fler lokala folkomröstningar och att Härjedalen vid en regionbildning ska vända sig söderut.

– Vi vill tillhöra en annan länsstyrelse för den i Jämtland har förfalskat historien om Härjedalen när det gäller rennäringen.

En annan av punkterna i partiprogrammet är att storskalig vindkraft inte hör hemma i Härjedalen, däremot vill man satsa på kärnkraft.

– Om vi hade uran i Härjedalen så skulle jag gärna se att vi bröt uran, säger Olle Larsson från Härjedalspartiet.

– Men då skulle vi också ha det kravet att här ska vi då också ha ett kärnkraftverk. Det skulle skapa enormt mycket jobb - ett kärnkraftverk mellan Sveg och Hede eller Sveg och Lillhärdal skulle få byarna och hela Härjedalen att leva upp.

Vallöfte?

– De äldre ska inte behöva vänta på särskilt boende. Det måste vi ta i omgående.