Valet 2014 - Härjedalen

M: "Dubbelstöten" skulle slå hårt mot många unga i Härjedalen

9:08 min

Höjd restaurangmoms och höjda arbetsgivaravgifter för unga, som (S) föreslår, skulle slå hårt i Härjedalen med många anställda inom turistnäringen, säger Victor Ericsson, Moderaterna i Härjedalen.

– Det som kallas "dubbelstöten" skulle för våran kommun slå jättehårt. Vi har ju väldigt mycket turistnäring här och väldigt många unga i de företagen.

Här är ni ju emot ett förslag som att annat parti lägger - vad vill ni själva göra?

– För att få fler jobb hit till våran kommun så måste vi få fler att flytta hit framförallt. Kommunen måste bli bättre med sin service till företagen, säger Moderaternas Victor Ericsson.

Hur?

– Vi har ett förslag i vårt valmanifest på en servicegaranti. När ett företag ansöker om nånting så har man en garanti att inom 24 timmar ska du ha ett svar från kommunen.

Moderaterna blev Härjedalens näst största parti i valet 2010, med drygt 15 procent av rösterna. Victor Ericsson är oppositionsråd och en bland de yngsta i kommunpolitiken med sina 23 år.

Moderaterna är också det parti i Härjedalen som har flest unga kandidater - flest under 30 år - 15 procent.

– Jag tycker att det är en jätteviktig del att det är en mix, så jag har jobbat hårt själv för att få med mej många. Att våga ställa upp på listan, det är lite läskigt när man är ung. Jag är stolt att vi har en sån bredd, säger Victor Ericsson.

Vad är det svåraste med att komma i kommunpolitiken som ung?

– Det svåraste är att sätta sig in i alla frågor. Det är ju mycket att läsa på, för att dels kunna vara med och ta beslut på ett bra sätt och sen vara trovärdig när man ska prata om det så här.

Vallöften?

– Förstärk elevhälsan. Det behövs fler kuratorer, ungdomsmottagning och specialpedagoger. Vi vill också ha en fältarbetsgrupp i Härjedalen, säger Victor Ericsson, Moderaterna i Härjedalen.