Valet 2014 - Härjedalen

Samarbetet mellan C och S i Härjedalen är över

9:27 min

Centerpartiet i Härjedalen kommer inte att sambeta mer med (S), oavsett hur det går i valet. Vi har glidit isär alltmer rent ideologiskt, säger Anders Häggkvist, (C) i Härjedalen.

Centerpartiet har varit med och styrt Härjedalens kommun under de två senaste mandatperioderna, i samarbete med bland andra Socialdemokraterna. Men nu är det samarbetet över, enligt Centerpartiets Anders Häggkvist.

– Frågan om restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften är väldigt viktiga frågor för oss i Härjedalen, för att kunna ha kvar våra ungdomar. Och då blir det svårt att sitta tillsammans med de som tycker att det där är bra, att man tar bort det där. Vi behöver fler unga som jobbar här - inte färre.

Vad vill ni i Centerpartiet göra?

– Vi vill fortsätta behålla det där och ta ett steg till för de som är under 23 år.

Ska flygplatsen vara i Sveg?

– Vi ska se till att vi har ett flyg där vi får mest flyg för pengarna. Om det är så att besöksnäringen är villig att gå in och satsa pengar, både att bygga en flygplats och i drift, då ska vi titta på det där. Rent geografiskt så ligger faktiskt hedlanda mer mitt i Härjedalen.

Vallöfte?

– Jag tycker att vi kan bli bättre på att äta närproducerat. Vi är beredda att stötta och satsa på föreningslivet, för det är en trivselfaktor som är väldigt viktig, säger Anders Häggkvist, Centerpartiet i Härjedalen.