Skyttesport

VM-guld till Strömsundsskytten Emil Martinsson

0:57 min

Emil Martinsson från Strömsund avslutade VM i sportskytte på bästa tänkbara sätt. Han gjorde det näst intill omöjliga och knep VM-guldet efter att ha hämtat upp ett stort underläge.

Guldet i running target regelbundna lopp på 10 meter satte punkt för ett strålande VM för Emil Martinsson från Strömsund. Det var hans femte medalj under VM i sportskytte som avgjorts i Granada i Spanien. 

Efter de långsamma loppen i running target regelbundna lopp på 10 meter igår så låg han långt efter, men i dagens snabba lopp gick det bättre och han tog sig vidare till medaljmatch. Där var det ingen som kunde stoppa den pricksäkra skytten från Strömsund.

Förutom guldet har Emil Martinsson två individuella VM-silver med sig hem, i running target på 50 meter blandade lopp och i running target 10 meter blandade lopp. Dessutom blev det ett lagguld och ett lagbrons.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista