Bengt Marsh slutar efter 18 år. Foto: Victoria Herkules / Sveriges Radio.
Kommun

Lång process att hitta en ny kommundirektör i Östersund

Bengt Marsh: Bra tid att avgå
1:29 min

Efter 18 år som kommundirektör i Östersund meddelade Bengt Marsh i dag att han slutar.

Den 31 maj nästa år går Bengt Marshs förordnade som kommundirektör i Östersunds kommun ut och efter det slutar han.

– Någon gång är den rätta tiden att sluta. Vi har en tillfredställande ekonomisk situation, jag är inte sjuk och jag är inte oense med den politiska ledningen eller oppositionen. Då ska man välja när man tycker är en bra tid att avgå.

Vad händer efter det här?

– Det blir spännande att se. Jag kommer inte vara overksam, det ligger inte i min natur. Men om det är frivillig organisation eller om jag kommer göra ett eller annat utredningsuppdrag det vet jag inte.

 I snitt sitter en kommundirektör bara 2,9 år men Bengt Marsh har varit högsta hönset i Östersunds kommun i 18 år och nu när han väljer att sluta börjar processen att hitta en efterträdare. Det är kommunstyrelsen som anställer den nya kommundirektören och socialdemokraten AnnSofie Andersson som är kommunstyrelses ordförande säger att det kan ta tid att hitta rätt efterträdare men att hon är övertygad om att leda Östersunds kommun är ett attraktivt jobb.

– Östersunds kommun har god ekonomi,  är en spännande kommun, länets största arbetsgivare och en växande kommun. Det borde vara lockande att jobba som högsta chef i den kommunen så jag hoppas att vi får många sökande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".