Niklas Carlsson, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Alpint

Niklas Carlsson ny vd för VM i Åre 2019

Niklas Carlsson, vd för Åre 2019
5:48 min

Förre skidförbundsordföranden Carl Eric Stålberg har utsetts till ordförande i styrelsen för alpina VM i Åre 2019. Skidförbundets nuvarande förbundsdirektör Niklas Carlsson blir vd.

"Jag känner mig stolt, hedrad och inspirerad inför uppdraget. Åre 2019 AB har stora möjligheter att vara en katalysator i utvecklingen för både skidåkning och Åre, två saker som jag verkligen brinner för. Med den otroliga möjlighet länet får med både alpina VM och skidskytte-VM samma år, är jag övertygad om att vi kommer ha en viktig roll i den regionala utvecklingen", säger Niklas Carlsson i ett pressmeddelande.

Åre 2019 AB, som kommer att ägas 50-50 av SkiStar AB och Svenska Skidförbundet, är det bolag som ansvarar för genomförandet av de alpina VM-arrangemangen i Åre.

Niklas Carlsson kommer att ha en delad tjänst och fortsätter, tills vidare, parallellt sitt arbete som förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".