Daniel Kindberg, ordförande Östersunds FK Foto: Jan Mårdberg/Sveriges radio
Östersundshem

Ställ Daniel Kindberg mot väggen

Kindberg: Det är en fråga om trovärdighet
1:21 min

I kväll är allmänheten inbjudna till att ställa Östersundshems vd Daniel Kindberg mot väggen om köpet av mark och fastigheter på och runt Stadsdel Norr i Östersund.

 Så här säger Daniel Kindberg om varför han bjuder in till ett öppet möte.
– Det är för allmänhetens och bolagets skull som vi har mötet, vi anser att det är en fråga om trovärdighet, vi tycker att allmänheten ska få reda på hur det är, säger vd Daniel Kindberg.

Östersunds-Posten har i en artikelserie rapporterat om turerna kring Östersundshems köp av byggnader och mark på och runt Stadsdel Norr i Östersund. Östersundshem köpte bolaget Fältjägaren 8 AB för 127 miljoner kronor, men enligt ÖP:s beräkningar ska Östersundshem betalat 21 miljoner kronor för mycket.

Även Konkurrensverket tittar på affären och begärde i september information av Östersundshem om bland annat byggprocesser inom området för att kontrollera att lagen om offentlig upphandling följs.

Men den granskningen är inte klar. På kvällens möte ska allmänheten få en chans och ställa frågor och Östersundshem ska redovisa siffror för affären. Daniel Kindberg är kritisk till ÖP:s granskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".