Foto: Anneli Johansson/Sveriges radio
Tiggeri

Fattiga EU-migranters situation engagerar länsborna

Att människor kommer till våra trakter för att tigga pengar för sin överlevnad väcker starka känslor. Ska Sverige vara hela Europas dåliga samvete? undrar någon. Andra rycker in till deras försvar.

Utdrag från P4 Jämtlands Facebooksida och mejlkommentarer:

"Jag menar......Är Romerna som kommer hit från Rumänien och tigger Sveriges ansvar? Borde inte vi som ett medlemsland i EU begära att ett annat land som Rumänien tar hand om sina egna ?? Det är ett rikt land Rumänien....se till att dom tar hand om sina egna......och i första hand se till att våra medborgare har tak över huvudet !!"

"Det jobbas på flera fronter med det här problemet. Dialoger förs med deras hemländer också."

"Rumänien är ett av EUs fattigaste länder med enormt marginaliserade grupper."

"Är man så fattig när dom sliter upp en nyare mobil när de ringer???"

"Det finns fler människor i världen som har tillgång till mobiltelefoner än rena toaletter. Att då även fattiga människor prioriterar den livskvalitet en mobilskänker säger föga om den ekonomiska standarden hos denne. Dessutom skänker välgörenhetsorganisationer bort drösvis av dem då människor som faktiskt nytjar dessa som statussymboler måste byta så fort det kommer en nyare..."

Öppna nya asylboenden för alla tiggare ( med släkt) i Sverige och låt dom också få livslång försörjning precis som MENA-folket får. Vi är ju så generösa i Sverige, utom när det gäller våra egna fattiga, bostadslösa och arbetslösa svenskar.

Myter om EU-migranter

 

Räddningsmissionen i Göteborg har startat en webbsida med fakta och svar på vanliga frågor.

 

Inga belägg för att ligor styr tiggarna (Radio Sweden P6)

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".