Anna Ottosson Blixt är ny ledamot i Svenska skidförbundets styrelse. Foto: Lotte Jernberg/ Svenska skidförbundet
Skidsport

Anna Ottosson Blixth vill påverka elittänket inom ungdomsidrotten

Anna Ottosson Blixth: Det är för mycket elitsatsning inom ungdomsidrotten
8:06 min

Som ny ledamot i Svenska skidförbundets styrelse hoppas Anna Ottosson Blixth kunna påverka inriktningen inom ungdomsidrotten. Det ska vara mer lek och ingen elitsatsning i för låga åldrar, menar hon.

För drygt en vecka sedan blev Anna Ottosson Blixth invald i Svenska skidförbundets styrelse.

− Jag känner mig glad och också smickrad över att få frågan om att vara med i styrelsen, det är ett viktigt uppdrag, säger Anna Ottosson Blixth.

I 14 år ingick Anna i det alpina landslaget. Sedan Anna avslutade sin aktiva karriär har hon arbetat som marknads-och hälsostrateg inom företagshälsovård varvat med föreläsningar och kommentatorsjobb för bland annat SVT. Hon har även en fil.kand i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och organisationsutveckling.

− Jag tror att jag kan bidra med många erfarenheter från mitt eget idrottande, allt från ungdomstiden till den toppnivå som jag slutligen var på. Nu när jag har "klivit ur" elitidrottandet och efter det jobbat med eget företag och olika anställningar så har jag dessutom hunnit få ett perspektiv till den tiden och kan se på idrotten från ett annat håll, vilket jag ser som en bra tillgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".