Marie Nordén lämnar politiken helt. Foto: Anders Wiklund/TT.
Politik

Marie Nordén om varför hon lämnar politiken helt

Marie Nordén: Det känns inte roligt längre
6:22 min

Efter tolv år i riksdagen fick hon inga tunga förtroendeuppdrag på hemmaplan. Nu berättar socialdemokraten Marie Nordén, Östersund om sin besvikelse.

– Jag vill använda min energi och min kraft till något positivt och det här kändes inte roligt längre, säger Marie Nordén.

Hon har beslutat att hoppa av politiken helt och hållet och avsäger sig sin plats i Östersunds kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och ordförandeskapet i Inlandsbanan. Hon säger i en intervju med P4 Jämtland att hon inte är bitter och att hon kommer att stanna kvar som medlem i Socialdemokraterna.

Marie Nordén har haft flera bakslag som politiker sedan i våras. På distriktskongressen i april förlorade hon en omröstning om att bli partiets kandidat till posten som vice ordförande i regionstyrelsen. Hon var förstanamn på den socialdemokratiska kommunalvalslistan i Östersund inför höstens val men fick trots näst flest personkryss av S-kandidaterna både i landstingsvalet och kommunvalet inget tungt förtroendeuppdrag.

Marie Nordén är 47 år och har varit politiskt engagerad sedan hon som 14-åring gick med i SSU. Efter tolv år som riksdagsledamot och med målsättning att jobba lokalt med politik i Jämtlands län blev det alltså till slut ingenting.

– Det känns naturligtvis tråkigt att partiengagemanget slutade på det här viset, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".