Utsikt från Arctura över Stadsdel Norr, Östersund. Foto: Jan Mårdberg/Sveriges Radio
Markaffärer

Kindberg ifrågasätts för ny inbäddad markaffär

Östersundshems vd Daniel Kindbergs agerande och personliga inblandning i ytterligare en markaffär på Stadsdel Norr uppmärksammas nu av Östersunds-Posten.

När Kindberg tidigare var vd för Fältjägaren Fastigheter ska ett par markområden på Stadsdel Norr ha sålt till ett företag som drevs av bekanta till honom. Efter försäljningen gick Kindberg själv in i bolaget.

Han är därmed själv delägare i bland annat mark där försvaret strax innan garnisonsnedläggningen byggde en stor tvätthall för 11 miljoner. Enligt ÖP såldes bägge markområdena för mindre än vad enbart marken är värd.

– Ett alldeles riktigt pris med hänsyn till hur det såg ut då, säger Daniel Kindberg till tidningen och poängterar att han inte personligen deltog i förhandlingen när de aktuella markområdena såldes.

Kindberg är nu vd i kommunala Östersundshem som sedan i våra är stor markägare på Stadsdel Norr. Även i den affären har värdering av marken ifrågasatts vilket för en tid sedan fick Östersundshem att kalla till öppet möte för allmänheten för att klargöra omständigheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".