Östersundshem Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio
Östersundshem Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio
Fastighetsmarknad

Östersundshemsk tystnad om vd:ns markaffärer

ÖP har haft svårt att få ledamöter i Östersundshems styrelse att uttala sig om vd:n Daniel Kindbergs dubbla roller, när han visat sig vara delägare i ett annat bolag som äger mark på Stadsdel Norr.

Förra veckan avslöjade Östersunds-Posten att Daniel Kindberg, numera vd i Östersundshem, har egna ägarintressen på Stadsdel Norr, som delägare i ett bolag som äger två markområden där.

Mark som såldes av Fältjägarna fastigheter när Kindberg var vd till ett bolag som ägdes av bekanta till Kindberg och där han själv kort efter försäljningen gick in som delägare.

Enligt tidningen såldes markområdena dessutom för betydligt under taxerat värde för marken.

ÖP har haft svårt att få ledamöter i Östersundshems styrelse att uttala sig om huruvida de varit informerade om Kindbergs dubbla roller.

Men Östersundshems vice ordförande Sven Ringvall (M) säger att han visste om Kindbergs ägande och att han "inte anser det vara något märkvärdigt med det".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".