Malin färgar håret på sina kunder med hjälp av naturliga ämnen
Malin färgar håret på sina kunder med hjälp av naturliga ämnen. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Hårvård

Länets ekologiska frisör

Malin Bergman, ekologisk frisör
7:31 min

I måndags öppnade länets första ekologiska frisörsalong. Att slippa använda giftiga kemikalier dagligen är en väldigt viktig fråga för Malin Bergman som driver salongen.

I takt med att fokus går mer och mer mot återanvändning och miljövänliga alternativ i diverse branscher kan en ekologisk frisörsalong ses som ett natuligt steg. Men det är inte bara miljön som mår bättre av att vi tänker ekologiskt när det kommer till skönhetsvård.

– För oss som frisörer jobbar vi med kemikalier vecka efter vecka, månad efter månad, och det blir otroligt stora mängder kemikalier som kommer in i vår hud. Det gäller alltså att ta ett helhetsgrepp kring det här med att både vi och miljön ska må så bra som möjligt, berättar Malin Bergman.

Istället för de kemikalier som används på många traditionella frisörsalonger använder Malin Bergman bland annat örter, kaffe och citron för att färga håret på sina kunder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".