Håkan, Erik och Emelie
Håkan, Erik och Emelie visar upp frillan. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
#p4frisyr

Är din frisyr din identitet?

Hur är det med din relation till din frisyr? Många tycker att det är oerhört viktigt hur håret ser ut, samtidigt som andra inte bryr sig ett skvatt.

Åsikter om hår och frisyrer är lika många som tyckare. Resonemangen kan skilja sig brett från att det bara är killar som ska ha kort hår till att en viss frisyr säger vad det är för typ av musik du lyssnar på.

Vissa personer tycker att det är bortkastade pengar att gå till frisören, medan andra utan några problem gärna lägger tusentals kronor för att ha den trendigaste frillan. Rakad skalle, viltvuxet eller vattenkammat med millimeterprecision. Valet är helt fritt, och även svaret på vår fråga.

Hur viktig är din frisyr för dig? Känner du kanske en identitetskoppling till ditt hår, eller är det bara i vägen? Får vem som helst se ut hur som helst på skalpen, eller finns det ramar att hålla sig till?

Ta en selfie, lägg upp den på instagram och skriv #p4frisyr. Gå också in och tyck till på vår facebook och häng med i resonemanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".