Guldglas på guldgalan. Marknadsansvarig på Extra Evil som vann årets företagare 2012 tycker att priset har hjälpt företaget. Foto: TT
Guldglans Foto: TT
Guldgalan

Så påverkade Guldgalan deras företag

Ulf Bergvall: En bekräftelse på att vi gjort något bra
1:41 min

Ikväll är det dags för årets upplaga av Guldgalan, då företagare och entreprenörer i länet prisas för deras företagande. Men vad har priset inneburit för de tidigare pristagarna?

– När vi vann var det en bekräftelse på att vi gjort någonting bra och det var någonting som både jag och personalen uppskattade. Det hade en stor betydelse att fortsätta uppmuntra oss till att kämpa på, säger Ulf Bergvall, VD på Coresource som vann priset som årets IT-företag 2007.

Sedan Coresource vann årets IT-företag 2007 har  det hänt mycket. I maj sattes företaget i rekonstruktion efter att några affärsutvecklande projekt inte gett de inkomster som förväntats.

Men det finns Guldgalavinnare som det gått bra för. 2012 vann distributionsföretaget Extra Evil kategorin Årets Företagare och sedan dess har de ökat sin omsättning med uppåt 25 procent.

– Jag tycker att vi fått mer uppmärksamhet från våra kunder, att de tycker att det är roligt samtidigt som de känner att vi är en seriös och bra aktör som kommer att vara kvar på marknaden i framtiden också. Så på det sättet har det varit positivt, säger Eric Nordström, marknadsansvarig på Extra Evil.

Men även företag som Coresource, som inte fått någon speciell hjälp av priset, tycker ändå att det är viktigt att galan finns.

– De kunder som vi har är stora globala företag som inte känner till Guldgalan, men jag tycker att det är viktigt med den här typen av priser. Dels för att det uppmuntrar småföretagare att kämpa på och jobba med tillväxt, men också för att det är ett bra sätt att sprida information. Både bland företagen men också till samhället om vad det finns för företag och vad de jobbar med, och det tycker jag är oerhört positivt med Guldgalan, säger Ulf Bergvall, VD på Coresource.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".