Civilkurage

Polisen vill dela ut pris

Att stå upp mot det som är fel eller inte går rätt till är något som bör premieras i samhället. Det kan leda till att personen blir 5000 kronor rikare och får en fin medalj runt halsen.

Skulle du våga ingripa om du såg något som inte gick rätt till?

För tredje året letar polismyndigheten i Jämtlands län efter nomineringar av personer som på ett eller annat sätt gjort goda insatser genom att exempelvis rädda någons liv eller rycka in när någonting inte går rätt till. Det är medaljen för ”rådigt ingripande och goda insatser” som ska delas ut till en person som gjort någonting utöver det vanliga.

Det är kanske så att du vill veta lite mer, eller har ett gott förslag på vem som skulle vara värd en sådan ärofylld utmärkelse? Gå in på Jämtlandspolisen och läs mer om hur du kan gå till väga för att nominera.

Skulle du våga gå emellan om någon skulle bli misshandlad, säga till om en person gör något annat som är olagligt eller kanske sätta din egen hälsa på spel för att hjälpa någon annan?

Tyck till på vår facebooksida!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".