Undgomskorren Ebba Sunnergren Eurenius hjälper till med få oss att förstå vad det pratas om i de yngre åldrarna.
Vår ungdomskorre Ebba Sunnergren Eurenius lägger stor vikt vid de serier hon väljer att kolla på. Foto: Erik Danielsson/Sveriges Radio.
Ungdomskorre

Hon vill inte missa ett enda avsnitt

Ungdomskorren Ebba Sunnergren Eurenius berättar om sina tv-vanor
9:30 min

Vår ungdomskorre besökte oss i morgonprogrammet och försökte hjälpa oss att förstå vad det yngre segmentet i vår befolkning tittar på när de ska se på tv.

När det är fredag kommer Sveriges Radios ungdomskorrespondent Ebba Sunnergren Eurenius till studion, och i morse var det tv-vanor som stod på agendan. När Lars var ung fanns det inte lika många alternativ att titta på som det finns idag. På Eriks tid var det lite bättre.

Med dagens diverse kanaler och webbtjänster finns det oerhört många alternativ på serier som kan följas, men det snackas inte jättemycket om det i skolan enligt Ebba.

En ny undersökning visar att vi tittar oerhört mycket på tv i Sverige, och tio procent svarar att de blir på bra humör om det går bra för favoritkaraktären i serien.

Ebbas favoritprogram är Idol och det vill hon se allt av.

– När jag är börjar se ett program då vill jag verkligen se alla avsnitt, berättar Ebba i morgonprogrammet.

Nästa fredag är hon tillbaka och vad som står på agendan då får bli en överraskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".