Tusentals hyresgäster hos Östersundshem kan vara berättigade till hyressänkning på grund av besvären de hade med att koka vattnet under utbrottet av parasiten Cryptosporidium från november 2010 till februari 2011. Foto: Östersundshem
En del av Östersundshems fastighetsbestånd - kvarteret Solliden. Foto: Östersundshem
Bostadsmarknaden

Klart med nya hyresnivåer hos Östersundshem

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och kommunala Östersundshem är nu klara och innebär en hyreshöjning med 0,9 procent från och med den första januari 2015.

Det innebär att för den som har en hyra på 5 000 kronor blir hyreshöjningen 45 kronor per månad. Utgångskravet som Östersundshem kom med var på 1,5 procent vilket skulle ha inneburit en höjning med 74 kronor per månad för samma lägenhet.

– Uppgörelsen är bra och Östersundshem har lyssnat på våra argument kring återhållsamhet med tanke på det låga kostnadsläge som råder i Östersund med låga taxehöjningar och inga räntehöjningar. Uppgörelsen innebär också att vi skall inleda arbetet med systematisk hyressättning, säger Hasse Dahl, förhandlare vid Hyresgästföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".