ÖDFF tränar på Jämtkraft Arena
ÖDFF tränar på Jämtkraft Arena. Foto: SR Jämtland
Fotboll

ÖDFF siktar högt i elitettan

Peter Andersson: Krävs att vi spetsar truppen
1:27 min

I lördags fick han pris som årets ledare vid länets fotbollsgala och nu är det också klart att Peter Andersson fortsätter som tränare för ÖDFF även nästa säsong.

ÖDFF har fullt upp med att förbereda sig inför den kommande säsongen i damettan.

– Det krävs ju att vi spetsar truppen med ytterligare någon spelare. Vi behöver en mer konkurrenskraftig trupp så att träningarna blir tuffare och stärka hela organisationen, så det krävs ganska mycket från allihopa för att få ihop det hela, säger Peter Andersson, tränare för ÖDFF.

Nästa säsong kommer länet ha två lag i näst högsta divisionen, med ÖDFF och ÖFK men det är inget som Peter Andersson tror kommer att bli ett problem.

– Jag tror det är positivt och jag tror inte de kommer att ta ut varandra, men många är lite rädda nu när ytterligare ett lag ska vara med och fajtas om sponsorer, Men hela näringslivet borde leva upp på det här så det borde bara vara positiva effekter, menar han.

Och inför premiärsäsongen i damettan siktar ÖDFF högt.

– Det beror lite på hur vi får ihop det nu men vi vill vara med och bråka med dem i toppen, säger Peter Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".