Johan Asplund som försvann för 34 år sedan. Foto: TT.
Johan Asplund som försvann för 34 år sedan. Foto: TT.
Mord

Genombrott i Johan-fallet kan vara nära

Nu söker polisen i Västernorrland efter den försvunne Sundsvallspojken Johan Asplunds kropp, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen i Västernorrland fick nyligen in ett tips om det 34 år gamla mordet som enligt Aftonbladet ska ha innehållit detaljerade uppgifter.

Det nya tipset om Johan Asplunds försvinnande handlar både om vem som dödat pojken och var kroppen begravts, enligt uppgift till aftonbladet.se. Polisen inriktar sig på att söka genom området där kroppen, enligt tipsaren, kan finnas.

– Johan Asplund är fortfarande försvunnen, och vi vill kunna bringa frid till hans anhöriga, säger Veronica Andersson, tillförordnad rotelchef på grova brottenheten i Västernorrland, till tidningen.

Hon vill inte gå in på vad tipset innehåller, men säger att den person som lämnade uppgifterna har förhörts.

Det tips som kommit in till polisen i Sundsvall om Johan Asplunds försvinnande bedöms som intressant, säger polisen till Ekot.

Enligt polisen kommer man nu undersöka tipset vidare och det kan också bli fråga om att söka efter kvarlevorna.

Den då 11-årige Johan Asplund försvann för 34 år sedan från sitt hem i Sundsvall. Om han mördades är det brottet i så fall preskriberat nu.

Sture Bergwall, som då hette Tomas Quick, erkände och dömdes för mordet men friades senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".