Stadsdel norr. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Stadsdel Norr. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Extrainsatt möte

Ingen oberoende granskning av Östersundshems kritiserade affär

Det blir ingen oberoende granskning av Östersundshems uppmärksammade markaffärer på Stadsdel Norr i Östersund. Det meddelade styrelsen efter ett extra styrelsesammanträde igår.

För att diskutera den senaste tidens debatt kring det kommunala bostadsbolaget Östersundshems köp av mark på Stadsdel Norr i Östersund, kallade bolaget igår till ett extra styrelsesammanträde.

Enligt SVT Jämtlandsnytt kom det bland annat fram att styrelsen inte tänker göra någon oberoende värdering av 127-miljonersköpet av mark från Peab. Detta trots kritiken där flera personer, bland annat företagsprofilen Nils-Åke Hallström, påpekat att det kommunala bostadsbolaget betalat cirka 100 miljoner kronor för mycket för marken.

– Vi kan inte göra någon oberoende värdering av affären, av den enkla anledningen att det inte går. Det är först om tio år när vi har byggt 700 lägenheter som man kan se det verkliga värdet, säger Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor.

Styrelsen är fortsatt trygga med att de har gjort en bra affär som långsiktigt kommer att gynna Östersunds kommun och de har fortsatt förtroende för vd:n Daniel Kindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".