"Lars Persa" Persson. Foto: Ida Persson.
1 av 2
"Lars Persa" Persson. Foto: Ida Persson.
"Lars Persa" Persson. Foto: Ida Persson.
2 av 2
"Lars Persa" Persson. Foto: Ida Persson.

Lars Persa

Lars Persa: Who will pick you up tonight
4:08 min

"Lars Persa" Persson överraskar med en låt på engelska.

Artist, låtskrivare och poet som sedan snart 25 år tillbaka har skrivit och producerat låtar och cd-plattor, företrädesvis på jamtska - jämtländska.

Lars Persas låtar är en blandning av ballader, reggae, country och pop/rock och de ofta underfundiga texterna handlar om allt ifrån folkliv och ordlekar till livsfilosofiska vardagsbetraktelser.

Den här låten, "Who will pick you up tonight" är inspelad hos Gustav Hylén i Revsund i maj 2014. Han har också mixat låten.

Lars egna ord om låten:

"Först skrev jag och Hakam, en arbetskamrat på jobbet som kommer från Jordanien, en låt som heter "Syria" mot kriget i Syrien. Sedan kom den här till av bara farten, man kan säga att det är en systerlåt till den, både textmässigt och melodimässigt.

Med "Who will pick you up ..." vill jag väl beskriva sorgen över när "absolut lycklig" kärlek ändå inte lyckas. Jag tror alla har varit med om det, den där kärleken som skulle ha blivit så bra, men så gick någonting fel... kvar blir saknaden av det man tror den skulle ha varit... en maktlöshet."

Medverkande musiker:

Lars Persa (Persson) - sång
Bo Lindberg - gitarr
Lars Eriksson - bas
Björn Höglund - trummor
Anders Kronlund - sologitarr
Per Stålhandske - piano

Webbplats: larspersa.com

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".