Bräcke kommunhus
Politik

Centerpartiet i Bräcke kommun tar avstånd från hoten

Bräckecentern: Tar avstånd från sådana aktiviteter
1:39 min

Nu reagerar Bräckecentern på den polisanmälan som moderaten Johan Loock imorse gjorde mot en känd företagare och centerpartist från kommunen.

Personen som ringt Loock ska ha sagt att han skulle vara slut som politiker om Loock inte drog tillbaka sin kandidatur till platsen som oppositionsråd. 

– Att direkt försöka hindra någon att ställa upp inom politiken är väldigt allvarligt. Jag tycker det är ett enormt stort övertramp på demokratin, säger Yngve Hamberg ordförande för Centerpartiet i Bräcke kommun.

Det var för några veckor sedan som moderaten Johan Loock fick samtalet med de påstådda hoten från företagaren. Han väntade tills efter valet av oppositionsråd var klart innan han anmälde eftersom han inte ville störa valet. Valet avgjordes igår och i morse gjorde Johan Loock en polisanmälan för att markera att hot mot politiker inte är acceptabelt. Det är något Loock får medhåll om av kommuninnevånarna.

– Det är klart att det inte är bra, säger Rolf Lundberg.

– Det är urdåligt och får många att inte engagera sig politiskt, och är verkligen ett hot mot vår demokrati, säger Marianne Gustavsson.

– Val är val och politiker är politiker men nej, då har man gått för långt. Att hota folk är inte acceptabelt, säger Olov Persson.

Theresa Flatmo, centerpartisten som Johan Loock kandiderade mot för posten som oppositionsråd säger till P4 Jämtland att hon inte vetat om hotet. Varken hon eller Centerpartiet i Bräckes ordförande Yngve Hamberg tror att det här kommer att påverka partiets förtroende bland väljarna, trots att det är en centerpartist som ska ha utfört hoten.

– Jag hoppas inte det men det ser väldigt illa ut, men vi tar ju fullständigt avstånd från sådana här aktiviteter, säger Yngve Hamberg,  ordförande för Centerpartiet i Bräcke kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".