En hund av rasen Mastiff. Foto: Jakub Mosur / TT
Det var en hund av den här rasen, Sydafrikansk mastiff, och som vägde 65 kilo som räddades ur vattnet i Kramfors igår, enligt räddningstjänsten. Hunden på bilden är en annan. Foto: Jakub Mosur / TT
Happy hund-ending

Jättehund mirakelräddad i hamndrama

Räddningstjänsten i Kramfors fick i går kväll rycka ut på ett larm av det lite ovanligare slaget.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmade en person räddningstjänsten och berättade att hans hund hade ramlat över kajkanten ner i vattnet och inte syntes till.

– När vi kom dit såg vi heller ingenting men två brandmän klädde sig i överlevnadsdräkt och tog en stege och klättrade ner och så gick dom in under kajen, och fem meter in sitter hunden hopkurad på en sten, berättar Thomas Berglund, insatsledare vid Räddningstjänsten i Kramfors.

Med hjälp av en räddningsbräda kunde de bärga hunden i land genom att simma omkring hundra meter till en plats där den kunde gå iland.

– Hunden vägde 65 kilo, en sydafrikansk mastiff, så det var ju inte bara att lyfta den hur som helst heller. Ett ovanligare larm har jag aldrig varit med om, säger Thomas Berglund till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".