Fredrik Lindström
1 av 2
Skidskytten Fredrik Lindström åkte ifrån landslagsskidåkarna i Bruksvallarna. Starkt formkvitto inför världscuppremiären i Östersund nästa helg. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Fredrik Lindström
2 av 2
Ångermanländsk smällkaramell. Fredrik Lindström vann 15 km fri stil i Bruksvallarna. Foto: Emelie Andersson/ Sveriges Radio
Längdskidor

Lindström utan vapenlast körde ifrån skidstjärnorna

Fredrik Lindström fick chansen - och tog den!
0:51 min

Det blev överraskande en skidskytt som vann herrarnas 15 kilometer fristil i Bruksvallarna på lördagen. Fredrik Lindström var snabbast över distansen och lämnade längdåkarna bakom sig.

– Det var längesedan jag gjorde ett längdlopp. Jag har varit nyfiken på att se hur snabbt det går när jag åker skidor och få mäta mig med de duktiga längdskidåkarna, säger Fredrik Lindström.

Skidskytten Fredrik Lindström startade tidigt i loppet, med startnummer 3, och stod för en imponerande insats i längdspåret i Bruksvallarna.

I mål var han 0,7 sekunder före tvåan Calle Halfvarsson. Trea slutade Daniel Richardsson, 6,3 sekunder bakom segrande Lindström.

Lindström hade fördel av sitt tidiga startnummer så till vida att spåren blev uppåkta och mer sockriga för de sent startande åkarna.

– I dag var jag nöjd med vad jag gjorde, säger Lindström.

Sveriges kanske främste fristilsåkare, Marcus Hellner, deltar inte i tävlingen i Bruksvallarna. Han genomför sin säsongspremiär hemma i Gällivare.

Men alltså en jätteskräll i Härjedalen. Skidskytten Lindström besegrar hela den svenska skideliten (minus Hellner) och vinner fristilsloppet över 15 km.

Johan Olsson, Åsarna IK, blev femma och hemmaåkaren Lars Nelson blev åtta idag.

Hela resultatlistan hittar du här.

Resultat 15 km fri stil

1) Fredrik Lindström, Anundsjö, 33.58,4,
2) Calle Halvarsson, Falun-Borlänge, +0,7,
3) Daniel Richarsson, Hudiksvall, +6,3,
4) Martin Johansson, Mora, +20,7,
5) Johan Olsson, Åsarna, +22,1. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".