Skyttesport

Emil Martinsson blev Årets Skytt

Mångfaldige mästerskapsmedaljören, viltmålsskytten Emil Martinsson från Strömsund och tävlande för Osby Jsk har utnämnts till Årets Skytt 2014.

Emil Martinsson fick motta diplom, 2 000 kronor i premie och jubel från deltagarna vid Svenska Skyttesportförbundets konferens Skytteforum i Bromma på lördagen.

Emil Martinsson bärgade hela tre individuella och två lagmedaljer på VM i Spanien i september, och blev tidigare i år bronsmedaljör på EM och han har i år befäst sin position som en av världens bästa viltmålsskyttar.

– Äntligen! Jag har varit nära så många gånger, säger Emil Martinsson glatt strax efter att han fått motta utmärkelsen.

Till VM i Granada i september åkte Emil med stora gulddrömmar, främst i den första grenen 50 m regelbundna lopp. En bom där ställde till det i den individuella medaljjakten. Men i samtliga de övriga tre disciplinerna blev det individuell pallplats.

Och det största ögonblicket från året var det sista som hände på VM.

– Att gå upp överst på prispallen i VM-grenen med flest deltagare är det som har betytt mest, säger Emil som redan nu siktar framåt mot nya mästerskap.

Motiveringen lyder:                  
”Emil visar enastående styrka och moral när han efter en tung förstadag på VM vänder detta till en lång rad framgångar under kvarvarande tävlingar. När VM summeras kan man räkna in inte mindre än totalt fem medaljer för Emils vidkommande, tre individuella samt två lagmedaljer. Vi anser att Emil är världens bästa viltmålskytt.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista