Charlotte Kalla
1 av 2
Charlotte Kalla, Piteå Elit SK. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Ida Ingemarsdotter
2 av 2
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, trea i sprinten. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Längdskidor

Kalla slog alla - även i sprinten

Charlotte Kalla: Ett fantastiskt bra besked, vilka kvitton
1:07 min

Damernas premiärtävlingar i Bruksvallarna har dominerats av Charlotte Kalla. Idag tog hon helgens tredje seger när hon även vann sprinttävlingen.

Charlotte Kalla tog sin tredje seger i Bruksvallarna när det kördes sprint på söndagen. Hon hade tredje tiden i kvalet och tog sig sedan ganska lätt och kontrollerat vidare till finalen som hon vann på ett säkert sätt före Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, och Hanna Falk, Ulricehamns IF.

– Det här var kul med sprint, det är kanske det jag har minst press från mig själv när jag står på startlinjen. Jag har försökt ta lopp för lopp och fokusera på kvarten och sedan semin. I finalen så tänkte jag att nu vill jag ha taktpinnen och försöka styra loppet helt och ha ett högt tempo från början, säger Charlotte Kalla.

Kalla har verkligen dominerat i helgen och kan lämna Bruksvallarna med en skön känsla efter tre segrar.

– Det är fantastiskt bra besked, vilka kvitton jag tar med mig in i säsongen. Nu kommer det att vara Kuusamo och världscuptävlingar som väntar nästa helg och det kommer nog att vara nervösa dagar när man får träffa alla andra som man inte har mött på några månader nu, säger en glad Kalla.

Resultat: sprint damer

1) Charlotte Kalla, Piteå
2) Ida Ingemarsdotter, Åsarna
3) Hanna Falk, Ulricehamn
4) Maja Dahlqvist, Falun
5) Lina Korsgren, Falun
6) Evelina Settlin, Hudiksvall 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".