Calle Halfvarsson. Foto: Emelie Andersson/Sveriges radio.
Calle Halfvarsson, Falun Borlänge SK. Foto: Emelie Andersson/Sveriges radio.
Längdskidor

Calle Halfvarsson sprintade hem segern i Bruksvallarna

Calle Halfvarsson: Jag skulle bara vinna här idag
1:55 min

Calle Halfvarsson vann herrarnas sprint i Bruksvallarna efter en riktigt strulig dag. I kvalet bröt han staven i första backen och trodde att dagen var över.

Han har haft marginalerna emot sig hela helgen, men idag knep han vinsten i sprinten. Dagen hade dock kunnat starta betydligt bättre. I prologen bröt han staven i första backen.

– Jag hade lite otur och trodde väl kanske inte att jag skulle ta mig vidare. Jag kände att det gick ju inte speciellt fort, säger Halfvarsson.

Han tog sig vidare med 23:e tid. Men det fortsatte att strula lite i kvartsfinalen då han var nära att ramla och tappade lite på täten, men hakade på och vann heatet.

Maciej Starega från Polen blev tvåa bakom Calle Halfvarsson och trea blev Teodor Peterson, IFK Umeå.

– Grundformen är ganska bra men sprintfarten fanns inte riktigt idag, jag kunde inte riktigt springa på över krönen och sätta spurten. Men det var ett ganska bra besked ändå att man är med i matchen och jag tyckte att jag ändå hade bra häng på Calle, säger Teodor Peterson.

Emil Jönsson fanns inte med på start idag, han har en höft som krånglar och valde att spara sig.

Resultat, sprint herrar

1) Calle Halfvarsson, Falun
2) Maciej Starega, Polen
3) Teodor Peterson, Umeå
4) Carl Quicklund, Östersund
5) Simon Andersson, Falun 
6) Oskar Svensson, Falun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".