Drönare från Amazon
Drönare. Foto: Amazon/TT
Jakt och teknik

Unik älgjaktsfilm - fångad med drönare

Nu används drönare, obemannade flygande farkoster, även i älgskogen. Svenska Jägareförbundet lanserar sin första reklamfilm, som beskrivs som unik i sitt slag.

Filmen, som är tagen ovanifrån, med hjälp av en kamerautrustad oktokopter, visar vad som egentligen händer när en älghund skäller ståndskall på en älg och hur det går till.

– Känslan i filmen gör att man vill resa sig från datorn och gå ut i skogen med en gång! Och visst finns det många jaktfilmer på nätet, men ingen som den här, säger Oscar von Stockenström, Medlems- och Marknadschef på Svenska Jägareförbundet och initiativtagare till det ovanliga filmprojektet.

Svenska Jägarförbundet har velat ta fram en reklamfilm under en längre tid, men har inte haft resurserna. Tillsammans med Anders Dalenius, som tidigare har arbetat som kommunikationskonsult åt Jägareförbundet, och hans kontakter i reklam och filmbranschen har detta nu blivit möjligt.

Den film som vi har producerat håller en kvalitet långt bättre än vi kunnat önska, allt tack vare det fantastiska teamet, deras passion för vår jaktkultur och insikt om hur viktiga Svenska Jägareförbundet är för att den svenska jakten ska fortleva, fortsätter Oscar von Stockenström.

Bakom produktionen står fyra välkända namn i reklamfilms- och kommunikationsbranschen; Pasi Hellin, Robert Nylund, Per Welén och Anders Dalenius.

De har lång erfarenhet av att arbeta med film, reklam och kommunikation på olika bolag – men har valt att arbeta ideellt med projektet då de alla också är jägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".