Hett "derby" mellan Jämtland och Sundsvall i Östersund. Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio
1 av 3
Hett "derby" mellan Jämtland och Sundsvall i Östersund. Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio
Förlust i senaste hemmamatchen mot Nässjö. Vinst ikväll mot Sundsvall? Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio
2 av 3
Förlust i senaste hemmamatchen mot Nässjö. Vinst ikväll mot Sundsvall? Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio
Sundsvalls nye spelare Shane Edwards gör 3 poäng mot Jämtland. Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio
3 av 3
Sundsvalls nye spelare Shane Edwards gör 3 poäng mot Jämtland. Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio
Basketligan

Förlust igen för Jämtland mot Sundsvall

Jämtland - Sundsvall 86-95 Coach Torbjörn Gehrke
4:56 min

Sundsvall var för starka på slutet och Jämtland basket förlorade med 86-95 i Östersunds sporthall. Mario Pesut var poängbäst för hemmalaget.

Jämtland Basket föll till slut mot Sundsvall i Östersunds sporthall. Matchen var helt jämn fram till de sista minuterna när Sundsvall kunde gå ifrån efter att ställningen varit 86-88. Jämtland tar ändå med sig en ny ganska bra match. Orutin och några misstag fäller avgörandet mot ett tungt Sundsvall, som hade kylan kvar i matchens avslutning.

Jämtland Baskets guard Mario Pesut fick något av ett genombrott, särskilt i andra halvlek, när han gång på gång drev igenom Sundsvalls försvar och la i 2-poängare. Han har under inledningen av säsongen varit handledsskadad, men börjar nu alltså hitta sin roll.

I Sundsvall visade den nya amerikanen Shane Edwards att han besitter en rad fina kvaliteter, och att han kan komma att bli en stor tillgång för laget under den kommande säsongen.

Matchrapporter:

3:e kvarten (30 min): Händelserik inledning. Jämtlands Mario Pesut stjäl bollen och gör två ”enkla” poäng. Sundsvalls Shane Edwards spelar fotboll och får foul. Jämtland tar ledningen ordentligt. Sen sätter Charles Barton en vacker, lång 3-poängare. Och plötsligt vänder Sundsvall och allt går istället deras väg, 10 poäng i rad till 55-59. Och sen återigen ny energi för Jämtland. En bergochdalbana som slutar i knapp ledning för hemmalaget. Jämtlands guard Mario Pesut börjar allt mer komma igång efter sin handledsskada. (70-67)

2:a kvarten (20 min): Intensiv ganska poängrik första halvlek. Den slutade som den började, med en dunk av Trevor Gruis. Mycket öppet och en publik som slits mellan glädje och förtvivlan. Viljan att vinna skiner igenom och under ett gruff i slutet av den andra kvarten bubblade känslorna över. Jämtland ett knappt övertag i 2-poängsskyttet (69% mot 61%), men Sundsvall har sänkt 40% av sina 3or. (6 av 15). Jämtland har bara två 3or i på 7 försök. (47-44)

1:a kvarten (10 min): Blixtrande inledning för Jämtland med ledning och en tidig dunk av nyttige Trevor Gruis. Men också en del slarv i Jämtlands passningsspel, vilket bidrog till att gästerna kunde komma tillbaka, ikapp och vidare till en knapp ledning, som ändå Jämtland lyckades ta över med en 3-poängare i slutet. Nye amerikanen Shane Edwards kom in efter tag för Sundsvall och har en del uppenbara offensiva kvaliteter. Tät stämning i en så gott som fullsatt Sporthall i Östersund. (26-25)

Inför match: Förra tisdagen besökte Jämtland Sundsvall och förlorade knappt efter förlängning. En tung förlust för Jämtland som tidigare under säsongen förlorade på liknande sätt borta mot Södertälje. Redan ikväll kan det möjligen bli revansch då Sundsvall nu gästar det så kallade "Tegeltemplet" - Sporthallen i Östersund. Kanske kan hemmapubliken vara en bidragande plusfaktor för hemmalaget.

För Sundsvall debuterar Shane Edwards, en amerikan som kommer direkt från NBA-laget Cleveland, vilket gör att förväntningarna på honom är mycket stora. Och givetvis ännu en spelare för Jämtlandslaget att se upp med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".