Fredrik Lindström
1 av 2
Skidskytten Fredrik Lindström åkte ifrån längdlandslaget på 15 km klassiskt i Bruksvallarna och vann. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Manlig skidskytt
2 av 2
Fredrik Lindström har jobbat extra hårt med skyttet i sommar. Foto: Alf Levin/Sveriges Radio
Skidskytte

Nytt favoritskap på Fredrik Lindströms axlar

Fredrik Lindström: Jätteroligt att få vara frontfiguren nu
7:28 min

Fredrik Lindström är Sveriges klart bästa skidskytt just nu. Till veckan är det världscuppremiär i Östersund och favoritskapet ligger på Lindström.

– Jätteroligt att få vara den som får vara lite frontfigur. Jag har ytterligare ett bra träningsår bakom mig och förhoppningsvis har jag tagit ytterligare ett litet kliv.

I sommar har Fredrik flyttat, blivit pappa och jobbat hårt med skyttet och nött lite extra för att hitta tillbaka. Det är där han känner att han har den största potentialen att höja sig för att knapra in lite på motståndarna

– Förhoppningsvis betalar det sig så att jag skjuter lite bättre den här säsongen och det kommer att göra stor skillnad på resultaten också. Förra året var ett litet bakslag och jag sköt lite sämre än vad jag gjort tidigare, säger Lindström.

Att åkformen är god inför premiären i Östersund visade Fredrik Lindström i helgen när han ställde upp och körde längdåkarnas nationella tävlingspremiär i Bruksvallarna. Han gick ut tidigt i tävlingen och kunde se åkare efter åkare gå in bakom honom och det var en lite chockad Fredrik Lindström som insåg att han kört snabbare än längdlandslagsåkare över 15 km fri stil. 

Förra året tog Fredrik Lindström en andraplats i världscupsprinten vid skidskyttetävlingarna i Östersund. Det blev hans toppresultat under förra säsongen. Han slutade på en 17:e plats i den totala världscupen. Under OS blev hans bästa resultat en sjätteplats i masstarten. Förra året var OS det stora målet. I år ligger ett större fokus på världscupen och så väntar ett VM i slutet av säsongen.

– I fjol hade man ett väldigt  tydligt mål med OS. Den här säsongen blir det lite mera fokus på världscupen och den totala världscupen, så jag kommer att gå för fullt och försöka tävla så mycket som möjligt i vinter, säger Fredrik Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".