Donald Brashear i slagsmål med annan ishockeyspelare på ishockeyrink
Donald Brashear i slagsmål när han spelade för New York Rangers. Foto: AP Photo/Frank Franklin II
Ishockey

ÖIK:s tränare om slagsmål i hockeyn för att locka publik

Marcus Åkerblom ÖIK: Vill man kolla på boxning finns det boxningsgalor
9:17 min

Är mer slagsmål i hockeyn rätt väg för att locka publik? ÖIK:s tränare Marcus Åkerblom tycker till om att Modo värvat en av NHL:s största slagskämpar genom tiderna, Donald Brashear.

42-årige Donald Brashear var en gång Peter Forsbergs beskyddare i NHL. Nu är han i Modo för att bidra med tufft spel.

Han har spelat 1 025 matcher i NHL och noterades för 205 poäng och 2634 utvisningsminuter. Det gör honom till den 15:e mest utvisade spelaren i NHL-historien.

– Tankegångarna att plocka hit en kille som ska ut på hockeybanan för att skrämma motståndare och på nåt sätt försöka ändra regelboken, det sättet köper jag inte, säger Marcus Åkerblom som tränar ÖIK.

Förre Modo-spelaren Magnus Wernblom har uttryckt att mer hetta i hockeyn och att det skulle gå hårdare till skulle kunna locka mer publik men det tror inte Marcus Åkerblom.

– De som går och tittar på hockey går för att kolla på hockey och vill man kolla på boxning så finns det boxningsgalor man kan gå på, säger Marcus Åkerblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".