Skolelev med block och penna framför sig.
Foto: Ingvar Karmhed/TT.
Skola

Niondeklassare i Bergs kommun i topp på nationella provet

Lärare: Eleverna var väl förberedda
1:11 min

Niondeklassarna i  Bergs kommun var de i elever i länet som lyckades bäst på det nationella provet i svenska och de hade ett av det högsta resultaten i Sverige.

Eva Rennerståhl är lärare i svenska på Svenstaviks skola.

– Vi har jobbat mer med förberedelse nu än tidigare och vi har också haft en bra resursfördelning så de elever som behöver mer extra stöd har fått det och det tror jag har bidragit mycket till ett bra resultat.

I snitt fick niondeklassarna i Sverige 13,6 poäng på det nationella provet i svenska, men i Bergs kommun hade eleverna 14,8 poäng i snitt och det är det tionde högsta resultatet i Sverige. De senaste åren har svensklärarna på Svenstaviks skola jobbat allt mer med att förebereda sig inför de nationella proven och det har gett resultat säger Eva Rennerståhl.

– I och med att de har varit så väl föreberedda så tror jag att deras resultat har blivit bättre. De har inte behövt känna sig nervösa och oroliga utan istället har de sett framemot att äntligen göra det på riktigt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".