Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Polisens nya organisation

Alla stationer i Jämtlands län blir kvar i polisens nya organisation

Länspolischefen: De kommer att finnas där dem befinner sig idag
1:26 min

Det blir ingen nedläggning av polisstationer i Jämtland län. Något som har varit ett orosmoment inför polisens nya organisation som träder i kraft vid årsskiftet.

– Ja de kommer att finnas där de befinner sig idag. Alla stationer är kvar, det är ingen som undantas, säger Stephen Jerand länspolischef i Jämtlands län.

Ett mål med den nya organisationen är att komma närmare medborgarna. För att lyckas få till det arbetet så bra som möjligt är det viktigt att ha fasta kommunpoliser. Något som under många år har varit ett stort problem i Jämtlands län.

– Det är mycket svårrekryterat. Det måste bli så att vi lokalt ska kunna påverka rekryteringen, idag kan vi inte det. Det är en nationell rekrytering till polishögskolorna. Vi tycker att vi skulle kunna rekrytera människor som finns på vad vi kallar bristorter, som vi vet kommer tillbaka, säger han.

Men den möjligheten finns inte idag. Det som däremot går att göra är att öka dialogen med medborgarna och det är ett arbete som polisen i Jämtlands län redan har påbörjat.

– Vi har en planerad verksamhet i vårt län och i vårt kommande polisområde. Vi kommer att gå ut i informationsmöten i alla kommuner och träffa medborgarna. Vi har redan haft en första träff med samtliga kommunchefer. Så det hoppas jag på att vi kan få fart på redan nästa år, säger Stephen Jerand.

Läs mer om den nya organisationen här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".