Markus Åkerblom och Kenny Källström
Markus Åkerblom och Kenny Källström, ÖIK. Foto: Jan Mårdberg/ Sveriges Radio
Ishockey

ÖIK siktar mot Hockeyallsvenskan

Markus Åkerblom och Kenny Källström i Östersunds IK
9:58 min

Östersunds IK har haft en tuff höst men är klara för fortsatt spel i Allettan norra och målet är högt satt, de ska gå längre än föreningen någonsin har gjort.

Östersunds IK har avslutat starkt i de sista omgångarna i grundspelet i Hockeyettan norra. Inför derbyt mot Sundsvall i onsdags kväll hade de fem raka segrar med sig och i matchen mot Piteå i söndags säkrade de en plats för fortsatt spel i Allettan norra.

Det var ett lättat lag som ställdes mot serieettan Sundsvall i grundomgångens sista match, som blev ett för tufft motstånd. Sundsvall vann med 4-1.

Idag gästade Markus Åkerblom och Kenny Källström P4 Jämtland och pratade om hösten, som de båda beskriver som tuff, och målet de nu siktar mot i Allettan norra.

– Det har varit en tuff höst. Vi har fått jobba väldigt hårt hela tiden och egentligen aldrig haft något flyt. När vi äntligen säkrade platsen i Piteå i söndags så var det som axlar som åkte ner och ryggsäckar lyftes av, säger Markus Åkerblom.

Klara för Allettan norra är också Sundsvall, Piteå och Kalix. Nu har ÖIK uppehåll fram till den 27 december då spelet drar igång. Där är målet högt satt. 

– Vi vill gå vidare till playoff såklart och sedan har vi ett slutgiltigt mål att vi ska gå längre än föreningen någonsin har gjort, säger Kenny Källström, spelare i ÖIK.

Hockeyallsvenskan lockar såklart, som är den näst högsta serien i Sverige.

– Det är helt klart ett mål som vi ska ha. Jag tycker att vi är så pass bra att vi ska vara med där, säger Kenny Källström.

Klicka på ljudfilen och hör hela intervjun med Markus Åkerblom och Kenny Källström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".