Karin Stolt Halvarsson vid tävlingsbacken i Åre. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio.
Karin Stolt Halvarsson ser beskedet som en tidig julklapp. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio.
Alpint

Världscup till Åre i Luciahelgen

Nu står det klart att Världscuptävlingarna i Luciahelgen flyttas från Val d'Isère och Courchevel till Åre, det beslutade det internationella skidförbundet FIS på eftermiddagen.

Det är helgen 12-14 december det kommer att hållas tävlingar och det är både damer och herrar som kommer att tävla i slalom och storslalom.

Tävlingarna ställs in på grund av snöbrist och i Åre är man positiva till nyheten.

– Vi har valt att ställa oss positiva till att ta emot ytterligare världscuptävlingar då vi har en vältrimmad organisation och en permanent arena som finns tillgänglig, säger Nalle Hansson, Tävlings- och Arenaansvarig World Cup Åre.

I Åre har det inte hållits tävlingar för både damer och herrar sedan man sist hade den totala världscupavslutningen 2009.

– Vi är tacksamma över allt stöd vi fått från volontärer från hela landet och näringsidkare i Åre med omnejd. Det här var en tidig julklapp och den utmaning och möjlighet FIS har gett oss ska vi förvalta väl. Jag är övertygad om att vi kommer att ha fina tävlingar, säger Karin Stolt Halvarsson, VD World Cup Åre AB 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".