Gunnar Sandberg, socialdemokratisk riksdagsledamot
Gunnar Sandberg. Foto:Jonas Ekströmer/Scanpix
Extravalet

Gunnar Sandberg (S) ställer inte upp som riksdagskandidat i extravalet

Sandberg satsar på civil karriär i stället
1:03 min

Den omstridde tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Gunnar Sandberg ställer inte upp i extravalet den 22 mars.

Gunnar Sandberg stod på andra plats på Socialdemokraternas riksdagslista inför valet i höstas. Men efter uppmärksammade uttalanden i en intervju i Östersunds-Postens webb-tv dalade hans stjärna.

I intervjun sa Sandberg bland annat att han skulle tveka inför att stoppa en berusad granne från att sätta sig i bilen och köra i väg. Det fick partidistriktet att gå i taket och tillsätta en utredning kring hans lämplighet som socialdemokratisk riksdagsledamot.

Men utredningen hann inte särskilt långt. I valet i september fick Gunnar Sandberg se sig omkörd av ledarskribenten Kalle Olsson som fick betydligt fler personkryss. Gunnar Sandberg blev utan riksdagsplats. Och nu väljer han alltså att inte ställa upp i extravalet som ska hållas den 22 mars, erfar P4 Jämtland.

Gunnar Sandberg har varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna sedan 2003. Han kommer från Rötviken i Föllinge.

I helgen sammanträder Socialdemokraternas distriktsstyrelse och en av frågorna som väntas komma upp på agendan är vilka kandidater som ställer upp i extravalet i mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".