Publik på skidskyttetävling i Östersund
1 av 2
Tävlingslördagen lockade flest besökare hittills under 2014-års skidskyttevärldscup i Östersund. Foto: Annelie Lanner/SR.
Publik på väg från parkering
2 av 2
Flest personer hittills valde att se lördagens skidskyttetävlingar. Foto: Annelie Lanner/SR.
Skidskytte

Lördagens skidskyttetävlingar drog mest publik hittills

Skidskyttebesökaren Robin Färnström från Östavall premiärkollade på skidskytte
0:55 min

Lördagens tävlingar i skidskyttevärldscupen i Östersund sågs av flest åskådare hittills under veckan, trots att svenskarna inte lyckades så bra.

Sammanlagt 4000 personer fanns i publiken under gårdagens sprinttävlingar.
– Vi har aldrig varit på skidskytte förut, så det är kul att uppleva det live, säger Robin Färnström från Östavall utanför Ånge.

Nu hoppas arrangörerna att många kommer och ser även söndagens jaktstarter på skidstadion i Östersund som är de sista tävlingarna i skidskyttarnas världscupvecka trots att de svenska chanserna till framskjutna placeringar är små.

– Vi har satt ett mål på minst 20 000 besökare och nu när vi har fått tillbaka den vintriga känslan hoppas jag att det kommer 5000 personer på söndagen, säger Patrik Jemteborn som är ordförande för arrangörskommittéen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".