Volontärer på skidskyttestadion
1 av 2
I torsdags kväll fick volontärerna bland annat fixa till spåren efter blidvädret. Foto: Annelie Lanner/SR.
Patrik Jemteborn som är ordförande för skidskyttearrangörerna i Östersund.
2 av 2
Patrik Jemteborn är väldigt nöjd med hur spårgruppen jobbat, men inte ens de rår på vädrets makter. Foto: Annelie Lanner/SR.
Skidskytte

Åkare kritiserar världscupspåren i Östersund

Radiosportens Bengt Skött: Spåren är inte så tipptopp som de hade kunnat vara
2:11 min

Plusgrader och snöbrist har ställt till det för arrangörerna av skidskyttevärldscupen i Östersund under veckan.

Radiosportens Bengt Skött säger att det har funnits en del kritik från åkarna mot skidspåren.
– Delvis har det skrapats fram småsten som fått åkare att vurpa, till exempel en så skicklig åkare som Darja Domratjeva och det är ju ett symptom på att det är ju inte så tiptop som det kunde ha varit, säger Bengt Skött.

Patrik Jemteborn som är ordförande för skidskyttearrangemanget i Östersund säger att vädret har varit en stor utmaning den gångna veckan.
– Det har varit tuffare än vad vi har trott, men vår spårgrupp har gjort ett fantastiskt jobb. Vädrets makter rår vi inte på.

Nu lagras redan snö till nästa världscup i februari då längdvärldscupen avgörs i Östersund. Sedan ska två stora snöhögar byggas upp så att det dels ska finnas snö till nästa års världscuptävlingar och dels så att det ska finnas snö för motionärerna att åka på från 1 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".