Planer på nytt boende i Bispgården.
Migrationsverket upphandlar asylboenden i länet. Foto: Maja Susslin/TT.
Flyktingar

Så här ser planerna ut för asylboenden i länet

Migrationsverket planerar att öppna ett nytt asylboende i Bispgården i början av nästa år och i Åre stängs ett asylboende nästa vecka.

I Bispgården i Ragunda kommun vill Migrationsverket öppet ett asylboende på konferensanläggningen Älggårdsberget och enligt upphandlingen ska boendet erbjuda 200 platser för asylsökande.

Lokalerna ska nu genomgå en besiktning och om allt går som planerat kan boendet var klart för att ta emot asylsökande i slutet av januari eller i början av februari nästa år.

Migrationsverket har även beslutat att Åre Continental Inn kommer att avslutas som asylboende från och med den 19 december. Eftersom att de har inte inkommit med godkänd branddokumentation är de inte kvalificerade i upphandlingen.

I Kall finns ett boende som är redo för att ta emot asylsökande men Migrationsverket har beslutat att avvakta med eventuella placeringar eftersom att inströmningen av flyktingar är något längre än beräknat och det finns platser på annat håll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".