Tone Morseth sitter vid en mikrofon
Tone Morseth har fem VM-medaljer hemma i gömmorna sedan hon höll på med telemark på elitnivå. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Stafettgästen

VM-medaljören Tone Morseth veckans stafettgäst

Tone Morseth: Jag får kraft av att se människor utvecklas
31 min

Möt veckans stafettgäst Tone Morseth som har fem VM-medaljer på meritlistan. Hon brinner för att jobba med människor och för fyra år sedan var hon med och startade Govido i Östersund.

Tone Morseth växte upp i Trondheim i Norge men har bott större delen av sitt vuxna liv i Jämtland. Det var skidåkningen som gjorde att hon hamnade i Sverige i början på 90-talet. Hon höll på med telemark och via idrotten träffade hon kärleken. Som elitsatsande telemarksåkare tog hon fem VM-medaljer, två silver och tre brons, innan hon la tävlingsskidorna på hyllan när hon väntade sitt första barn. I dag bor hon i Östersund med delar av sin familj. Hon har fem barn, två av dem har hunnit flytta hemifrån, men den minsta sonen fick hon för bara ett år sedan.  

Tone gillar att ha människor kring sig. Hon har en stor familj och brinner för att jobba med människors utveckling. För fyra år sedan var hon med och startade upp det arbetsintegrerade sociala företaget Govido som bl.a driver Café tingshuset i Östersund, med målet att hjälpa människor tillbaka i arbete. Under ett par år jobbade hon också med socialfondsprojektet Solaris i Bräcke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".