Niklas Ekstedt
Niklas Ekstedt, TV-kock och krögare. Foto: Cata Portin/ Scanpix
Nobel

Guldgalan i Jämtland är större än Nobelmiddagen

Jämtlandsbördige kocken Niklas Ekstedt stod för maten när årets Guldgala gick av stapeln. I morgonprogrammet berättade han om hur det är att servera över 1500 gäster på samma gång.

I blå hallen serveras ikväll cirka 1300 gäster som förväntar sig det bästa, både gällande menyn och temperaturen på maten.

Under Guldgalan såg Niklas Ekstedt till att 1500 personer serverades middag. Det gör att Guldgalan är Sveriges största servering för sittande gäster.

– Det är med en skräckblandad förtjusning, säger Niklas om att hantera ett så stort projekt som Guldgalans middagssittning och han säger att han lider med de som ska stå för kvällens matleverens i blå hallen.

– Det är ett ärofyllt uppdrag men nog också enormt läskigt, säger Niklas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".