Stadsdel Norr
Det före detta Fältjägarregementet i Östersund, som blev Stadsdel Norr. Foto: Norrporten
Markaffärs-affären

Peab förnekar insyn i Kindbergs markaffär

Det kommer ytterligare uppgifter om märkliga omständigheter och motsägelsefulla uttalanden i markaffärs-affären i Östersund, skriver Östersunds-Posten.

Det gäller två markområden på Stadsdel Norr som dåvarande vd:n i Peab-ägda Fältjägaren Fastigheter, Daniel Kindberg, var med och sålde till ett företag, som han själv kort därefter blev delägare i.

Prislappen blev 8 miljoner, trots att andra spekulanter uppger att de upplysts om att fastigheterna stod i runt 25 miljoner.

Kindberg har när han intervjuats av Östersunds-Posten hävdat att värdering och prissättning vid försäljningen hanterades av moderbolaget, Peab, centralt.

Men det avvisas nu helt av Peabs ledning.

Bolagets informationschef säger till ÖP att förhandlingen kring försäljningen av de båda fastigheterna till Kindberg sköttes i sin helhet av Fältjägaren Fastigheter och att Peab inte hade någon kännedom om detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".