stockholm vy luft
Foto: Claudio Bresciani/TT
Bostäder

Bostadsbrist skapar jobb i länet

Peter Rehnsbo: Nyanställt tolv personer
1:02 min

Den ökade efterfrågan på bostäder har gjort att företaget Norrlands Trähus med fabrik i Hammerdal och i Ulriksfors utanför Strömsund har kunnat bygga ut och öka produktionen.

I dag har företaget runt 50 anställda och vd:n Peter Rehnsbo ser ljust på framtiden.

– Vi har nyanställt tolv personer. Utbyggnaden möjliggör för mer nyanställningar också men man vill växa i lagom takt. Risken för växtvärk vill man undvika.

Trots att 90-95 procent av kunderna finns i Mälardalen har det inte funnits några planer på flytta företaget utan Peter Rehnsbo ser många fördelar med att företaget har fabrikerna i Strömsunds kommun.

– I Hammerdal och Strömsunds kommun finns det en historia av träbyggande. Så det finns mycket erfarenhet och kunskap där så det är naturligt på något sätt. Det finns ganska mycket träindustri i området.

Och företagets satsningar ger även andra arbetstillfällen i Strömsunds kommun.

– Vi är kund lokalt och det är mycket kringtjänser i en sådan här sak. Vi räknar med att 200 personer har varit inblandade i utbyggnaden så det ger ringar på vattnet, säger Peter Rehnsbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".