Daniel Kindberg. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges radio.
Daniel Kindberg. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges radio.
Uppmaning på Facebook

Polisanmäld politiker vill att vittne tar tillbaka sin berättelse

Den politiker som polisanmälts för att ha sagt att Östersundshems vd Daniel Kindberg borde halshuggas, försöker nu få vittnet att ta tillbaka sin berättelse.

"Varför förtalar du mig när du vet att jag inte sagt det du påstår. Jag vill att du gör en pudel och talar om att du har farit med osanning, skrävlat och just då haft dåligt omdöme."

Så skriver den polisanmälda politikern i en grupp på Facebook. Han riktar sig till vittnet som säger sig ha hört politikern yttra på en middag nyligen att Östersundshems vd Daniel Kindberg borde halshuggas. Ett uttalande som Daniel Kindberg sedan polisanmälde som förtal.

Den utpekade politikern vill inte uttala sig för P4 Jämtland om vad han har skrivit på Facebook.

Vittnet säger att han inte kommer att hörsamma uppmaningen om att göra en pudel utan tänker fortsätta stå på sig för vad som han anser är rätt. Han vill visa civilkurage och säger vidare att det är tråkigt att politikern inte vågar stå för vad han har sagt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".