Maria Pietilä Holmner kör slalom
1 av 2
Maria Pietilä Holmner i ledning efter första åket i Åre. Foto: Marcus Eriksson/TT
Maria Pietilä Holmner
2 av 2
Foto: Marcus Ericsson/TT
Alpint

Maria P-H leder slalomen i Åre

Maria P-H: Nu har jag visat att jag kan
0:24 min

Efter första åket har vi två svenskor topp tre i världscupslalomen i Åre.

Maria Pietilä Holmner leder 0,22 sekunder före Tina Maze och trean Frida Hansdotter, som ligger 0.43 sekunder efter Maria.

– Fantastiskt! Nu har jag visat att jag kan och det här var inget åk där jag kände att jag överträffade mig själv, säger Maria Pietelä Holmner som tog det lite lugnare på mittenpartiet efter att hon fått rapporter om att många hade problem.

Nu gäller det att hålla sig lugn och avslappnad inför andra åket, säger hon.

- Ibland vill jag lite för mycket och då knyter det sig. Jag ska köra likadant för det här ger mig en stor kick.

Frida Hansdotter som fyller år idag ligger trea 0,43 sekunder efter P-H och även hon är nöjd med insatsen i första åket.

– Jag tyckte att jag hade en bra start. Sen tyckte jag att det var lite svårt på mittenpartiet. Snön är lite glatt men ändå greppig så det är lite svårt att våga lite på det, men det var ett okej första åk, säger Frida Hansdotter.

Anna Swenn Larsson, som var trea i Åre i våras, ligger preliminärt på tionde plats efter det första åket. Därmed är tre svenskor med i andra åket. Andra svenska placeringar efter första åket är Sara Hector på plats 39, Charlotta Säfvenberg 41:a och Nathalie Eklund 43:a. Emelie Wikström och Ylva Stålnacke körde ur.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".