Daniel Kindberg. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Daniel Kindberg. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Östersundshem

Daniel Kindberg om hetsen mot hans person

Daniel Kindberg: Det är personförföljelse
15 min

Daniel Kindberg, vd på Östersundshem menar att det nu handlar om rena personförföljelsen från politiker och makthavare.

Idag avslöjade Länstidningen att det finns en hemlig facebookgrupp med flera ledande moderater i Östersund som skrivit att de vill att Daniel Kindberg ska avgå som vd för Östersundshem.

Till exempel skriver moderaten Joakim Ekroth som är vice ordförande i Miljö- och samhällsnämnden: "jag är så trött på Kindberg och hans mygelaffärer. Nu måste Östersundshem ta sitt ansvar och sparka ut honom. Det här är inte okej"
Men när tidningen ifrågasätter kommentaren säger han att han inte kommer ihåg att han skrivit den.

Även det moderata oppositionsrådet i Östersund, Per Jönsson, finns med i gruppen, och har varit med och skrivit flera kommentarer. Till Länstidningen säger han att han inte känner till vilken grupp det handlar om trots att han själv skrivit flera inlägg. Men han förnekar att det skulle pågå en kampanj mot Kindberg.

Trots upprepade förfrågningar från P4 Jämtland om intervjuer, vill vare sig Pär Jönsson eller Joakim Ekroth ställa upp på en intervju. Länsmoderaternas ordförande Saila Quicklund, hänvisar till Pär Jönsson.

P4 Jämtland erfar att det är en splittring inom moderaterna och att flera moderater är upprörda och kritiska mot bland annat Pär Jönssons agerande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".