Anledningen till att vi ställer om klockorna är att dagsljuset under sommarhalvåret ska kunna utnyttjas bättre. Foto:Fredrik Sandberg /Scanpix.
Anledningen till att vi ställer om klockorna är att dagsljuset under sommarhalvåret ska kunna utnyttjas bättre. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Fråga

Pojke på Frösön skickade brev till statsministern

Mitt uppe i regeringskrisen kan man tycka att statsminister Stefan Löfven borde ha rätt mycket att göra, men det har inte hindrat honom från att svara på ett brev från en sjuårig pojke på Frösön.

Pojken undrar varför man egentligen måste hålla på och ställa om klockan två gånger per år, vore det inte bättre att skippa det?

Stefan Löfven håller med om att det kan vara lite krångligt att hålla på och ställa om klockan. Men han förklarar samtidigt att man införde sommartid för att bättre utnyttja dagsljuset och att alla länder i Europa haft genensam sommartid sedan 1996, vilket underlättar samarbete mellan länderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".