Joackim Ekroth tycker inte att han gått över gränsen för vad man kan skriva om och säga om andra politiker. Han tyckte att kommunalrådet ska informera sig i de ämnen man fattar beslut om. Foto: Britt-Inger Hellström.
Jocke Ekroth. Foto: Britt-Inger Hellström.
Turerna kring Östersundshem

Kindberg kritisk till Jocke Ekroth i styrelsen för Östersundshem

Ekroth tonar ner sitt uttalande om Kindberg
1:29 min

I dag kan moderatpolitikern Jocke Ekroth utses till ny vice ordförande i Östersundshem. Om Ekroth väljs in i styrelsen strider det mot alla etiska regler, hävdar Östersundshems vd Daniel Kindberg.

"Jag är så trött på Kindberg och hans mygelaffärer. Nu måste Östersundshem ta sitt ansvar och sparka ut honom. Det här är inte okej!".

Så skrev moderatpolitikern Jocke Ekroth den 7 november i en sluten grupp på Facebook efter att Östersundshems vd Daniel Kindberg kritiserats för de uppmärksammade markaffärerna på Stadsdel Norr.

Nu har Moderaterna i Östersund valt att nominera Jocke Ekroth till vice ordförande i Östersundshems styrelse efter Sven Ringvall, som plötsligt dirigerades till en annan post. Men att Moderaterna nominerar en person som inte stödjer bolagets vd är oetiskt och kan strida mot aktiebolagslagen, hävdar Daniel Kindberg.

Jocke Ekroth skriver i ett mejl till P4 Jämtland att han inte tycker att hans åsikter i den slutna facebookgruppen har någon betydelse för hans eventuella lämplighet som ledamot av Östersundshems styrelse. Han menar att han inte nödvändigtvis har samma åsikter om Daniel Kindberg i dag, en och en halv månad efter att han skrev att Kindberg borde sparkas ut.

Jocke Ekroth skriver också att det är positivt att Östersundshems styrelse gått med på en oberoende värdering och att han kommer att ta ny ställning till Daniel Kindbergs lämplighet som vd när värderingen är klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".